Πώς μπορείτε να χάσετε βάρος σε μικρό χρονικό διάστημα; 11 συμβουλές

Γρήγορη απώλεια βάρους κορίτσι

Πώς μπορείτε να χάσετε βάρος σε μικρό χρονικό διάστημα;Ή τουλάχιστον πώς να χάσετε βάρος, αν όχι γρήγορα; Πολλοί άνθρωποι ρωτούν στον εαυτό τους αυτές τις ερωτήσεις, αλλά λίγοι ξέρουν ακριβώς πώς να οργανώσουν αυτήν την απώλεια βάρους. Πώς, τι και πότε να το χρησιμοποιήσετε, πώς να το μαγειρέψετε σωστά, να τρώτε μετά από έξι το βράδυ ή όχι, μπορείτε να πιείτε νερό με φαγητό; Αυτές και πολλές άλλες ερωτήσεις απαντώνται σε αυτό το άρθρο.


Ποια είναι η σωστή διατροφή;


Η απάντηση είναι απλή - αυτή είναι μια διατροφή που αποτελείται από φυσικά και φρέσκα προϊόντα που παρασκευάζονται έτσι ώστε να μην επιβαρύνουν ή να διαταράξουν το πεπτικό σύστημα. Όλα τα άτομα είναι διαφορετικά και τα ίδια προϊόντα μπορούν να επηρεάσουν τους ανθρώπους με διαφορετικούς τρόπους. Ένα άτομο μπορεί να πιει γαλόνια γάλακτος ενώ ένα άλλο μπορεί να έχει δυσανεξία στη λακτόζη και επομένως το γάλα δεν είναι ειδικά κατάλληλο για αυτά. Επομένως, κατά τον καθορισμό της σωστής διατροφής, ο παράγοντας ατομικότητας είναι σημαντικός για κάθε συγκεκριμένο οργανισμό.

Παρά τις ατομικές διαφορές, μπορείτε ακόμα να προσδιορίσετε τα βασικά αξιώματα της σωστής διατροφής, για μερικά που θα αποδειχθούν κάποιο είδος μυστικού.


1. Πιείτε πολύ


Το νερό είναι η βάση όλων, χωρίς νερό δεν υπάρχει ζωή, χωρίς αυτό το άτομο μπορεί να ζήσει μόνο λίγες μέρες. Είναι επιτακτική ανάγκη να μην μειωθεί η πρόσληψη υγρών ενώ προσπαθείτε να χάσετε βάρος. Πολλοί άνθρωποι που κάνουν μια δίαιτα αμαρτάνουν με αυτήν την αυταπάτη, δεν κάνουν τα λάθη τους! Ως πηγή υγρού, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε κανονικό καθαρισμένο νερό. Μπορείτε να πιείτε σε όλες τις περιστάσεις, ακόμα κι αν δεν θέλετε να πίνετε. Πάρτε τη συνήθεια να πίνετε λίγο και συχνά. Ξεκινήστε με ένα ποτήρι ζεστό νερό το πρωί αφού πάτε για ύπνο και μετά πιείτε ένα ποτήρι ανάμεσα στα γεύματα. Ένας δείκτης επαρκούς πρόσληψης υγρών είναι το χρώμα των ούρων - εάν είναι ένα πλούσιο κίτρινο χρώμα, αυτό δείχνει έλλειψη πρόσληψης υγρών και συνεπώς πρέπει να αυξηθεί. Συνιστάται γενικά να καταναλώνετεπερίπου 2 λίτρα υγρού την ημέρα, και στην καυτή περίοδο ακόμη και 3 ή και 4 λίτρα!


2. Τρώτε πιο συχνά


Ένα από τα μυστικά της σωστής διατροφής είναι συχνάΜερικά γεύματα σε μικρές μερίδεςΑυτό ισχύει ιδιαίτερα για άτομα με γαστρεντερικές διαταραχές, όπως η δυσκινησία της χοληδόχου κύστης. Με κλασματική διατροφή, η χολή δεν συσσωρεύεται στη χοληδόχο κύστη και δεν προκαλεί πόνο. Το δεύτερο πλεονέκτημα είναι ότι το πεπτικό σύστημα δεν κατακλύζεται από μια μεγάλη ποσότητα τροφής, η οποία θα σας απαλλάξει από το αέριο και τη βαρύτητα στο στομάχι. Επιπλέον, δεν απελευθερώνει υπερβολική ινσουλίνη στο αίμα, γεγονός που εμποδίζει τη συσσώρευση λίπους.


3. Μην παραλείψετε το πρωινό


Πολλοί άνθρωποι παραλείπουν το πρωινό και το αντικαθιστούν με ένα φλιτζάνι καφέ και ένα μπισκότο. Συνιστώ ανεπιφύλακτα να μην το κάνετε αυτό.ΠρώταΟ καφές με άδειο στομάχι είναι επιβλαβής, είναι πολύ πιο λογικό να πίνετε ένα ποτήρι ζεστό νερό.κατα δευτερον, το πρωί πρέπει να ενεργοποιήσετε τον εγκέφαλο και το σώμα σας. Τα τρόφιμα με υδατάνθρακες με τη μορφή ποικιλίας σπόρων θα το χειριστούν καλύτερα.ΤρίτοςΣύμφωνα με μελέτες, όσοι δεν παραλείπουν το πρωινό καταναλώνουν λιγότερες ανοησίες όπως μπισκότα, γλυκά, κέικ και fast food κατά τη διάρκεια της ημέρας, και αυτό δεν ταιριάζει στην έννοια της καλής διατροφής, πόσο μάλλον στην απώλεια βάρους.

Ένα πλήρες πρωινό είναι απαραίτητο για να χάσετε βάρος

4. Προτιμήστε φυσικά, φρέσκα τρόφιμα


Συνιστώ ανεπιφύλακτα τη μετάβαση σε λουκάνικα, καπνιστό κρέας, ημιτελή προϊόντα και κονσερβοποιημένα προϊόντα υπέρ φυσικών προϊόντων όπωςσάρκα,Ιχθύες,πουλί,Αυγά,τυρί cottage,γάλακαιδιαφορετικά δημητριακά. . . Προϊόντα όπως καπνιστό στήθος κοτόπουλου ή βραστό χοιρινό κρέας μπορεί να αποτελούν εξαίρεση. Λάβετε υπόψη ότι όταν αγοράζετε λουκάνικο είναι πιθανό να λάβετε ένα κατώτερο προϊόν που δεν περιέχει τα συστατικά που αναφέρονται. Είναι πολύ πιο λογικό (και φθηνότερο! ) Να αγοράσετε ένα κομμάτι κρέας. Όταν χάνετε βάρος, η μέτρηση θερμίδων και θρεπτικών ουσιών είναι εξαιρετικά σημαντική και τα προϊόντα κακής ποιότητας μπορούν να σας βάλουν σε μια δύσκολη κατάσταση.


5. Φάτε λαχανικά και φρούτα


Ένα ουσιαστικό μέρος μιας σωστής και υγιεινής διατροφής είναι η παρουσία λαχανικών και φρούτων στη διατροφή. Τα λαχανικά είναι επιθυμητά για φαγητόωμά ή στον ατμόέτσι τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά διατηρούνται. Τα λαχανικά παίζουν βασικό ρόλο στην απώλεια βάρους. Είναι πολύ απλό - τα λαχανικά συμβάλλουν στον κορεσμό και το αίσθημα της πείνας κατά τη διάρκεια μιας δίαιτας θα αυξηθεί αργά ή γρήγορα. Και η διατροφή όπως καταλαβαίνουμε είναι το θεμέλιο για την απώλεια βάρους. Γεμίζοντας το στομάχι σας με λαχανικά, μπορείτε να μειώσετε το αίσθημα της πείνας και να προστατευτείτε από την ανεξέλεγκτη κατανάλωση. Επιπλέον, τα λαχανικά και τα φρούτα έχουν εξαιρετικά θετική επίδραση στην πεπτική διαδικασία.Συνιστάται να τρώτε τουλάχιστον 400 γραμμάρια λαχανικών και φρούτων καθημερινά. . .


6. Επιτρέψτε στον εαυτό σας απαγορευμένα τρόφιμα


Γιατί, λοιπόν, ρωτήθηκε, προτάθηκε, κάτι τέτοιο να αποκλείεται; Αλλά το θέμα είναι - εξακολουθεί να μην αξίζει εντελώς να αποκλείσουμε τέτοια προϊόντα, γιατί στο τέλος ένα άτομο μπορεί να σκιστεί και να καταβροχθίσει αυτό που του απαγορεύτηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για να αποφευχθεί αυτό, είναι απολύτως αποδεκτό να τρώτε κάτι νόστιμο κάθε δύο ή δύο εβδομάδες: ένα candy bar, κέικ, πίτσα ή κάποιο είδος fast food. Το κύριο πράγμα είναι ότι η ποσότητα έχει σημασία, οπότε μην τρώτε υπερβολικά τέτοια προϊόντα. Αυτή η τεχνική ονομάζεται cheat meal και χρησιμοποιείται για την ανακούφιση της ψυχής του διαιτολόγου. Και η καλή διάθεση είναι το κλειδί για την καλή απώλεια βάρους.


7. Προετοιμάστε το φαγητό σωστά


Κάθε προϊόν, ακόμη και το πιο χρήσιμο και πολύτιμο προϊόν, μπορεί να μετατραπεί σε δηλητήριο με ακατάλληλη προετοιμασία. Θα πρέπει να προτιμάταιΣαφήΜάγειραςγια ένα ζευγάριήνα ψήνουν. . . Αν θέλετε πραγματικά να τηγανίσετε, καλύτερα να μαγειρέψετε σε ελαιόλαδο και σε τηγάνι με επικάλυψη τεφλόν. Το ψήσιμο στη σχάρα είναι μια καλή επιλογή.


8. Φάτε μετά τις 6μμ


Είναι απόλυτη παρανόηση ότι το φαγητό μετά τις 6: 00 μ. μ. είναι επιβλαβές και οδηγεί σε αύξηση βάρους. Μπορείτε να φάτε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, μόνοτο τελευταίο γεύμα πρέπει να είναι 1-2 ώρες πριν τον ύπνο. . . Η υπερβολική κατανάλωση οδηγεί σε παχυσαρκία, ανεξάρτητα από τις 6 μ. μ. ή μετά. Το μόνο σημαντικό είναι ο συνολικός αριθμός θερμίδων που καταναλώνονται καθημερινά. Εάν θέλετε να χάσετε βάρος, πρέπει να ξοδέψετε περισσότερη ενέργεια από ό, τι παίρνετε. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μειώνοντας την ποσότητα τροφής που καταναλώνεται και αυξάνοντας τη σωματική δραστηριότητα.


9. Συμπεριλάβετε σούπες στη διατροφή σας


Τα υγρά ή θρυμματισμένα τρόφιμα είναι πιο εύπεπτα από τα σκληρά και χονδροειδή. Οι σούπες είναι η τέλεια προσθήκη σε μια υγιεινή διατροφή. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως πρώτο πιάτο, να καταναλωθούν πριν από το κυρίως πιάτο ή να χρησιμοποιηθούν ως ξεχωριστό πιάτο για πουρέ σούπας.

Η σούπα είναι ένα ιδανικό πιάτο για σωστή διατροφή για απώλεια βάρους

10. Φάτε σε ένα χαλαρό και άνετο περιβάλλον.


Έχει διαπιστωθεί περισσότερες από μία φορές ότι εάν ένα άτομο αξιολογεί θετικά την πρόσληψη τροφής, το παίρνει αργά και σε μια ήρεμη ατμόσφαιρα, ότι το φαγητό απορροφάται καλύτερα και δεν προκαλεί δυσφορία. Αντιθέτως: Τα τρόφιμα που καταναλώνονται εν κινήσει ή σε κακή διάθεση μπορεί να οδηγήσουν σε γαστρεντερικά παράπονα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το φαγητό δεν πρέπει να είναι πολύ ζεστό ή πολύ κρύο, αυτό μπορεί να επηρεάσει την απορρόφηση. Τα πεπτικά όργανα και το νευρικό σύστημα είναι στενά συνδεδεμένα, οπότε προσπαθήστε πάντα να τρώτε σε ήρεμη κατάσταση.


11. Μην τρώτε υπερβολικά


Η υπερκατανάλωση τροφής είναι ο κύριος εχθρός μιας όμορφης μορφής. Πώς μπορείτε να πείτε πότε τρώτε αρκετά; Πρέπει να θυμόμαστε ότι ο κορεσμός έρχεται μόνοσε 20-30 λεπτάμετά το φαγητό και μέχρι εκεί μπορείτε να φάτε πολλά χωρίς να συνειδητοποιήσετε ότι έχετε περάσει το βέλτιστο. Επομένως, να είστε προσεκτικοί, σηκωθείτε από το τραπέζι αισθάνεστε ελαφρώς πεινασμένοι, σίγουρα δεν αξίζει να φάτε.